Pozycja archiwalna
Środa, 23 października, 11:30
Tytuł odcinka:
Słone, słodkie, pyszne
Kulisy produkcji pysznych ciasteczek, które są później sprzedawane przez amerykańskie harcerki. Ponadto w programie kanapki lodowe o smaku waniliowo-czekoladowym i kieszonki z serem.
Sezon 1 :
w poprzednich odcinkach
Autorzy serii zdradzą, jakie źródło białka preferują astronauci. Ponadto kulisy produkcji cukru w kostkach i historia pewnej słodkiej pomyłki.
Sekrety produkcji najbardziej popularnej musztardy w Stanach Zjednoczonych. Widzowie dowiedzą się ponadto, jak piecze się indyka wypchanego kaczką,...
Kulisy produkcji frytek, które trafiają do sieci restauracji szybkiej obsługi, oraz mrożonej pizzy. Ponadto wizyta w fabryce słynącej z karmelowego...
Wizyta w pewnej amerykańskiej firmie, która dostarcza steki pocztą. Widzowie poznają również producentów dania kuchni cajun. Produkt ten notuje...
Na początek wizyta w fabryce draży. Później autorzy odwiedzą producenta gotowej mieszanki do wypieku muffinów. Na koniec zakład przetwarzający...
Kulisy produkcji pysznego owocowego smoothie. Później wizyta w piekarni z Wisconsin, w której każdego dnia powstaje 400 000 bułeczek cynamonowych. Na...
Zaprezentowane zostaną zbiory, a następnie proces pakowania fasolki szparagowej. Ponadto kulisy produkcji makaronu farfalle. W fabryce używany jest...
Widzowie będą mieli okazję przekonać się, jak w zaledwie trzy minuty powstaje ramen. Przy produkcji amerykańskich batonów kluczową rolę odgrywają...
Na początek rozmowa z prawnukiem twórcy legendarnego bourbona z Kentucky. Później widzowie przekonają się, jak wytwarzane jest mleko czekoladowe. Na...
Wizyta w piwnej centrali browaru. Później widzowie poznają profesora kriogeniki - autora sukcesu nowatorskich kulek lodowych. Na koniec odwiedziny w...
Kulisy produkcji mrożonych miniburgerów, które cieszą się dużą popularnością. Widzowie dowiedzą się ponadto, jakich papryczek trzeba użyć, by uzyskać...
Kulisy powstawania chipsów prażonych w kotle. Ponadto wizyta w fabryce produkującej dwa i pół miliarda lizaków rocznie. Widzowie przekonają się, jak...
Wizyta w miejscu, gdzie co minutę wypieka się 44 000 kruchych kulek z pysznym płynnym serem. Widzowie zobaczą też słynne włoskie przysmaki, których...