Pozycja archiwalna
Dziś, 27 lipca, 06:00
Tytuł odcinka:
Mali smakosze
Firma cateringowa przygotowująca posiłki dla dzieci z przedszkola w Toronto musi nie tylko przestrzegać rygorystycznych przepisów, a także trafić w gust maluchów. Jej pracownicy ratują sytuację, gdy okazuje się, że zupa jest zbyt mocno doprawiona. Z problemami zmaga się również załoga pewnej piekarni. Klient podwoił wielkość zamówienia na ciasto marchewkowe. W nocy jednak skończył się najważniejszy składnik.
Sezon 5 :
w poprzednich odcinkach
W jednym z luksusowych hoteli odbędzie się brunch z okazji Dnia Matki. O wypieki ma zadbać rodzinna piekarnia z Toronto. Zmęczeni pracownicy kończą...
Na jarmarku w Sacramento zawsze zjawiają się tłumy. Szef kuchni chce zaproponować gościom klasyczną kanapkę z bekonem, sałatą i pomidorem. Wszystko...
W dzisiejszym odcinku zobaczymy proces produkcji babeczek z masłem orzechowym, wymyślonych podczas drugiej wojny światowej. Obejrzymy też zakład, w...
Gościmy w Ohio w zakładzie, którego właściciele przywiązują dużą wagę do tradycji i perfekcji. Zobaczymy, jak powstają rozpływające się w ustach...
Krakersy serowe z masłem orzechowym wydają się dość dziwacznym połączeniem, ale właśnie takie przekąski od ponad 100 lat są prawdziwym hitem na...
Tym razem czeka nas wizyta w wylęgarni w Kolumbii Brytyjskiej, gdzie dowiemy się m.in., że trzeba dziesięciu lat, by jesiotr wyprodukował ilość...
Kolejne wizyty w fabrykach, w których powstają rozmaite produkty spożywcze. Niektóre z nich wymagają skomplikowanych procesów technologicznych, inne...
Każdego dnia 25 milionów ziaren słoneczników, zatapianych w czekoladzie i zamykanych w kolorowej skorupce, staje się tęczowymi drażami. Zobaczymy...
W dzisiejszym odcinku dowiemy się między innymi, jak powstaje krokant, czyli posypka cukiernicza produkowana z masła, cukru i siekanych orzechów. W...
Potrzeba aż 240 tysięcy ciężko pracujących pszczół, aby zebrać jedną baryłkę miodu. Przyjrzymy się ich wysiłkowi. Odwiedzimy również kalifornijską...
Tym razem odwiedzamy działającą od stulecia wytwórnię cukierków w San Francisco. Powstają tu słynne wiśniowe ciągutki w ilości 1,8 miliona sztuk na...
Tym razem twórcy serii wybierają się do Quebecu, aby pokazać, jak za pomocą pompy próżniowej z klonów odsysany jest sok, z którego następnie...
Tym razem zobaczymy zakłady, w których produkowanych jest 200 tysięcy paczek cukierków lukrecjowych dziennie. Poznamy też dwóch wesołkowatych braci z...
W tym odcinku wizyta w zakładzie, w którym produkuje się 10 milionów batoników rocznie. Poznamy również ekipę, która każdego dnia przygotowuje...
W tym odcinku wizyta w niezwykłej fabryce czekolady, gdzie surowe ziarna kakaowca są łączone z imbirem, limonką i kokosem, by powstały przepyszne...
W tym odcinku odwiedzamy zakład, w którym produkuje się owocowe batoniki. Na jedną partię tego słodkiego, ciągnącego się przysmaku zużywa się 80...