Pozycja archiwalna
Środa, 17 lipca, 12:30
Tytuł odcinka:
Przekąska w przestworzach
Produkcja:
Kanada, USA, 2015
Tym razem odwiedzamy fabrykę w Pensylwanii, w której powstają S'mores - opiekane pianki z czekoladą, czyli tradycyjne słodkie przysmaki kojarzące się Amerykanom z ogniskiem i biwakiem. Zobaczymy również, jak w piekarni w Waszyngtonie wypiekane są bułki do hamburgerów, które dostarczane są do restauracji Five Guys w całych Stanach Zjednoczonych. Dowiemy się także, że każdego tygodnia w zakładach produkujących popularne czipsy zużywa się niemal 300 ton kukurydzy.
Sezon 2 :
w poprzednich odcinkach
W dzisiejszym odcinku zobaczymy, jak powstają cukierki PEZ. Ich historia sięga 1927 roku, kiedy zaczęto produkować miętówki o tej nazwie. Teraz w...
Odwiedzamy ogromną fabrykę w Ohio, w której każdego roku góry mięsa zmieniają się w pół miliarda hamburgerów wołowych. Trafiają one do...
W dzisiejszym odcinku zaglądamy do ogromnych zakładów w Teksasie, w których każdego dnia wędzonych jest 68 ton antrykotu. W tym samym stanie...
W dzisiejszym odcinku przekonamy się, kto dba o to, by lody marki Cold Stone zawsze smakowały wyśmienicie. Poznamy również kolejną amerykańską...
Tym razem twórcy programu podróżują w poszukiwaniu idealnego bekonowego smaku. Odwiedzają Teksas, gdzie przyglądają się, jak boczek wieprzowy jest...
W dzisiejszym odcinku odwiedzamy zakłady Sunkist, w których każdego roku jest mytych, woskowanych i sortowanych prawie dwieście milionów...
Poznamy inspirującą historię człowieka, który od zera stworzył olbrzymie przedsiębiorstwo sprzedające każdego roku ponad 40 milionów butelek...
Aby zaspokoić globalne zapotrzebowanie na jedną z popularnych kanapek serwowanych w restauracjach McDonald's - muffina z jajkiem, gigantyczne zakłady...