Pozycja archiwalna
Wtorek, 2 lipca, 07:05
Gatunek:
Magazyn kulinaria
Z okazji święta niepodległości Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjny polski obiad. Na początek przygotuje aromatyczny bulion na perlicy oraz giczy cielęcej. Potem przyrządzi gęś faszerowaną kapustą kiszoną i boczkiem. Słodkim zakończeniem posiłku będzie wyśmienita szarlotka, czyli kruche ciasto z jabłkami. Prowadząca użyje odmiany złota reneta.
Ewa Wachowicz przybliża potrawy z Austrii, Rosji i Prus, czyli czasu rozbiorów Polski. Zacznie od sałatki Oliver - specjału kuchni rosyjskiej. Na...
Prowadząca przygotuje dania jesienne. Zacznie od upieczenia papryki, którą następnie zamarynuje w czosnku, rozmarynie i oliwie. Na danie główne Ewa...
Dziś Ewa Wachowicz będzie gotować w plenerze. Na początek przyrządzi jajecznicę na słoninie, smażoną nad ogniskiem. Doda do potrawy świeżo zebrane...
Tym razem głównym składnikiem dań przygotowywanych przez Ewę Wachowicz będzie ryba. Na początek autorka programu przygotuje awanturkę, czyli pastę z...
Gospodyni programu cofnie się w czasie, by zaczerpnąć inspirację z kuchni magnackiej. Na początek Ewa Wachowicz przyrządzi ekstratywny rosół, który...
Gospodyni programu kontynuuje swoją przygodę z kuchnią lubelską. Na początek Ewa Wachowicz przygotuje zupę krem z warzyw i cebuli. Następnie...
Tym razem Ewa Wachowicz wybierze się na kulinarną wycieczkę i poszukiwanie nowych smaków do Lublina. Spróbuje miejscowego przysmaku - cebularza. Po...
W czasie ostatniej tego lata imprezy pod chmurką prowadząca przygotuje kaszankę schowaną w gołąbkach pod sosem grzybowym. Następnie upiecze na...
Gospodyni programu spróbuje znaleźć sposób na niejadków. Ewa Wachowicz przygotuje menu dla najmłodszych. Ugotuje zupę pomidorową, do której...
Autorka programu powraca do tradycyjnej kuchni polskiej, choć zaprezentuje potrawy w nowoczesnym wydaniu. Na początek przyrządzi smakowity krem z...
W tym odcinku Ewa Wachowicz poda krem z kiszonych ogórków, schabowego z kością w ziołowej panierce w towarzystwie ziemniaczanego purée i mizerii z...
W tym odcinku prowadząca przyrządzi zupę-krem z pieczonych pieczarek i ozdobi ją pistacjami. W ogrodzie uwędzi łososia i halibuta. Na stole znajdzie...