Pozycja archiwalna
Niedziela, 21 lipca, 16:40
Gatunek:
Magazyn kulinaria
Ewa Wachowicz przygotuje dania odpowiednie na uroczysty obiad z okazji listopadowego święta narodowego. Zupą będzie barszcz czerwony z wędzonych żeberek wieprzowych, z kawałkami mięsa, jajkiem poszetowym i kleksem śmietany. Następnie przyjdzie czas na pieczoną gęsią pierś z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty. Na słodko ciasto malinowo-brzoskwiniowe z bezą.
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje sałatkę z pieczoną dynią i kaszą gryczaną. W ramach dania głównego poda leczo, czyli inspirowany kuchnią węgierską...
Do schroniskowych klasyków należy fasolka po bretońsku, którą Ewa Wachowicz przyrządzi z białą kiełbasą, oraz kotlety mielone. Deserem będzie ciasto...
W szkółce leśnej Ewa Wachowicz wybierze sobie sadzonkę do ogrodu oraz zobaczy, jak wygląda prowadzenie takiej uprawy. Obiad będzie się składał z zupy...
W tym odcinku Ewa Wachowicz zdradzi, jak kisić warzywa, m.in. kapustę czy ogórki. Przyrządzi też pierogi z białej kiełbasy oraz brownie z czerwonej...
Ewa Wachowicz jedzie w Beskidy. Zabiera ze sobą rower, aby zadbać o formę. W tym odcinku przygotuje orzechowy krem z dodatkiem batatów oraz podudzia...
Ewa Wachowicz jedzie do Krakowa, gdzie przygotuje typowe dla Małopolski potrawy. W pierwszej kolejności przyrządzi liptauera, czyli pastę kanapkową z...
Ewa spędza kolejny weekend nad Bałtykiem. Tym razem odwiedzi port rybacki. To miejsce jest doskonale znane nie tylko mieszkańcom miasta, ale także...
Ewa Wachowicz odwiedzi kołobrzeską marinę oraz eko-park. Przygotuje kanapkę ze śledziem, sosem majonezowym i konfiturą z cebuli, przyrządzi także...
Wakacje skończyły się, ale gospodyni programu postanawia jeszcze poleniuchować i wyrusza nad polskie morze - do Kołobrzegu. Planuje odpocząć i...
Prowadząca przygotuje potrawy regionalne w nowoczesnym wydaniu. Na początek zrobi sałatkę z pieczonych buraków i koziego sera. Następnie - pieczeń ze...
Gospodyni programu przygotuje pożywne posiłki dla lubiących chodzić po górach. Na śniadanie Ewa Wachowicz zaproponuje jaja sadzone z kiełbasą oraz...
Tym razem gospodyni programu będzie gotować w kuchni drewnianego domu u stóp Babiej Góry. Ewa Wachowicz przygotuje błyskawiczną sałatkę z wędzonego...
Gospodyni opowie o tradycyjnej potrawie Krakowa, zupie rumfordzkiej, zwanej też zupą ekonomiczną. Daniem głównym będą tym razem sznycle, które...
W ramach pierwszego dania gospodyni programu zaproponuje zupę z rzodkiewki. Później na stole znajdzie się pieczony łosoś na ananasie. Fani potraw...