Przejdďż˝ do menu
Przejd� do tre�ci
Przejdďż˝ do strony Kontakt
Przejdďż˝ do stopki
Aby stworzyć listę ulubionych kanałów, dodawać programy do sekcji "Nie przegap" oraz korzystać z wielu użytecznych funkcji serwisu,
zaloguj się
.
Zaloguj się
E-mail:
Hasło:
Nie pamiętam hasła >>
Zobacz regulamin
Nie masz konta?
Zarejestruj się
Dlaczego warto?
tworzysz listę ulubionych kanałów
wybierasz tylko ulubione kategorie tematyczne
przypomnimy Ci o wybranych programach
Przejdź do menu
Przejdź do treści
Przejdź do strony Kontakt
Przejdź do stopki
Kontakt
Punkty sprzedaży
Zaloguj do iPolsat Box
Kontakt
iPolsat Box
Menu
Telewizja
Telewizja internetowa
Telewizja w technologii
satelitarnej i kablowej IPTV
Telewizja naziemna
Przedłuż umowę
Wymień dekoder
Więcej informacji o usługach telewizja
Internet
Internet LTE PLUS
Przedłuż umowę
Internet
Światłowodowy
Mapa zasięgu
Więcej informacji o usługach internetowych
Telefon
Telefony
Abonament
MIX
Na kartę
Przedłuż umowę
smartDOM
Jak działa
smartDOM?
Internet, telefon oraz
telewizja z rabatami
Telewizja
Telefon
Internet
Światłowód
VOD
Polsat Box Go
Max
Disney+
Pakiet Stream+
Disney+ z HBO + Max
Domowa Wypożyczalnia Filmowa
Strefa Klienta
Logowanie do iPolsat Box
Pomoc i FAQ
Co to jest iPolsat Box?
Kontakt
Aktualności
Przedłuż umowę
Program TV
Co chcesz znaleźć?
Najczęściej wyszukiwane:
Okrasa łamie przepisy: Zapomniane potrawy Lubelszczyzny
Jutro, 3 lipca, 16:10
TVP HD
Gatunek:
Magazyn kulinaria
Produkcja:
Polska, 2020
Ocena (
0 głosów
):
Poleć znajomym:
Karol Okrasa kontynuuje swoją pełną kulinarnych doznań podróż przez Lubelszczyznę. Tym razem zaprasza widzów na spotkanie z zapomnianymi smakami regionu. Okazuje się, że młodzi Polacy z województwa nie znają już dawnych potraw, takich jak np. zawijasy, golasy czy psiocha. Choć wymienione nazwy brzmią obco i trudno w to uwierzyć, te dania były swego czasu przysmakami lokalnych smakoszy. Charakteryzowały się swoją prostatą. Golasy to farsz z kaszy gryczanej i ziemniaków najczęściej owinięty w liście chrzanu, natomiast psiocha to kartofle zaparzane z mąką i serwowane z odrobiną okrasy. Prowadzący przygotuje trzy dania, inspirowane kulinarną przeszłością Lubelszczyzny: psiochę z wędzoną śmietaną i serem, golasy i zawijasy na słodko.
Polecamy w Cyfrowy Polsat GO »
KOMISARZ MAMA
Obyczajowy
PIERWSZA MIŁOŚĆ
ZWIERZOSTAN
GOTUJĘ NIE MARNUJĘ
KOWALSCY KONTRA KOWALSCY
Talk shows
DEMAKIJAŻ
Polecamy w Domowa Wypożyczalnia Filmowa »
Tylko nie ty
Fuks 2
Monkey man
wywolaj metode ajaxowo
0.0
4350179422846
1597094
Stopka
Nowe okno