1. Przejdďż˝ do menu
  2. Przejd� do tre�ci
  3. Przejdďż˝ do strony Kontakt
  4. Przejdďż˝ do stopki
   
 
Aby stworzyć listę ulubionych kanałów, dodawać programy do sekcji "Nie przegap" oraz korzystać z wielu użytecznych funkcji serwisu, zaloguj się.
Zaloguj się
E-mail:
 
Hasło:
 
Nie pamiętam hasła >>





Zobacz regulamin
Nie masz konta? Zarejestruj się
Dlaczego warto?
  • tworzysz listę ulubionych kanałów
  • wybierasz tylko ulubione kategorie tematyczne
  • przypomnimy Ci o wybranych programach
 
 

Fabryka jedzenia, odc. 15

Jutro, 22 grudnia, 12:30
Nie przegap
Tytuł odcinka:
Fries with a Twist
Gatunek:
kulinaria
Produkcja:
Kanada, 2013
Ocena (0 głosów ):
Poleć znajomym:
W dzisiejszym odcinku autorzy serii przedstawiają drogę, jaką muszą przebyć ziemniaki, aby stać się zakręconymi frytkami. Zobaczymy m.in., jak wygląda wykorzystywana do krojenia kartofli specjalna maszyna. Przyjrzymy się też procesowi pieczenia słynnego amerykańskiego tortu serowego o charakterystycznym czerwonym kolorze - red velvet cake. Do wyprodukowania pół miliona tych ciast rocznie zużywa się 200 ton serka śmietankowego. Dowiemy się też, jak wygląda zakład, w którym każdego dnia powstaje 50 tysięcy wegetariańskich zapiekanek w kokilkach. Na koniec sekrety produkcji pianek pokrytych karmelem.
Sezon 3 : w poprzednich odcinkach
Tym razem twórcy serii prezentują, w jaki sposób dekorowane są pyszne galaretki malinowe. Dowiemy się również, ile pracy wymaga przygotowanie...
W dzisiejszym odcinku przyjrzymy się powstawaniu ogromnych okrągłych lizaków. Aby nadać im charakterystyczny kształt i wygląd, muszą być one ręcznie...
Tym razem dowiemy się, czego trzeba, aby przygotować idealne pikle: do wielu litrów solanki należy dołożyć sporo czasu, bo nawet do 50 dni. Ponadto w...
Tym razem zobaczymy, jak powstają najbardziej wykrzywiające usta spośród kanadyjskich cukierków. Ekstremalnie kwaśne draże zawierają maksymalną...
Podglądamy linię produkcyjną, na której powstają słynne amerykańskie przysmaki o ponad stuletniej historii - minibatoniki Clark. Zobaczymy, jak są...
Tym razem twórcy serii ukazują jak powstają Chicken Bones - popularne w Kanadzie cukierki czekoladowe, produkowane od 1985 roku. Poznamy też historię...
W dzisiejszym odcinku zobaczymy specjalną maszynę używaną do produkcji lodów z kawałkami ciasteczek czekoladowych. Przekonamy się również, jak...
Gdzie można obejrzeć?

Stopka

Centrum Obsługi Klienta

z telefonu stacjonarnego: 801 08 08 08

(opłata zgodna z taryfą operatora)

z telefonu komórkowego: 699 00 2222

(opłata zgodna z taryfą operatora)

222 127 222
Centralny Punkt Obsługi Klienta:
Cyfrowy Polsat SA
ul. Łubinowa 4a, 03-878 Warszawa

Czynny od pn. do pt. w godz. 8:30-16:30

Jesteś zainteresowany naszą ofertą?

© 2007-2024 Cyfrowy Polsat SA
Cyfrowy Polsat S.A. z siedzibą w Warszawie, ul. Łubinowa 4a, 03-878 Warszawa, Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIV Wydział Gospodarczy
Krajowego Rejestru Sądowego, KRS 0000010078 NIP 796-18-10-732 REGON 670925160, kapitał zakładowy 25.581.840,64 zł w pełni wpłacony
Profil na portalu Facebook Nowe okno