Pozycja archiwalna
Piątek, 21 czerwca, 06:50
W Kołobrzegu swój lokal "Figę z Makiem" prowadzi małżeństwo, Wioleta i Paweł. Kobieta od zawsze jest pasjonatką kuchni i wraz z mężem doszła do wniosku, że warto założyć wspólny interes. Postanowili połączyć restaurację z kręgielnią, a w lokalu wyznaczyć dodatkowo przestrzeń dla dzieci, ponieważ sami mają czworo. Nawet ich znajomi doszli do wniosku, że w Kołobrzegu brakowało takiego miejsca. Coś jednak poszło nie tak, bo restauracja nie przyciąga zbyt wielu klientów, a pracownicy ciągle się na coś skarżą.
Sezon 17 :
w poprzednich odcinkach
Kasia i Paweł jeszcze przed ślubem pragnęli otworzyć razem niewielkie bistro. Sądzili, że własny biznes pozwoli im się usamodzielnić. Jednocześnie...
Nazwa restauracji - Famiglia Per Amici - oznacza po włosku "Rodzinę dla przyjaciół". To niewielka pizzeria, którą prowadzi dwóch młodych ludzi,...
Ela prowadzi restaurację Ibis w Goszczanowie już od dziewięciu lat. Mimo że właścicielka walczy, by została ona pełnoprawnym lokalem gastronomicznym,...
Helios był prezentem Piotra dla żony. Dorota pragnęła otworzyć własny lokal, zwłaszcza że już wcześniej pracowała w gastronomii. Kiedy więc szukając...
Restaurację Kwadratowy Talerz we Wrocławiu prowadzą Szymon i Jarek. Przejęli lokal po poprzedniej właścicielce trochę przypadkowo. Szymon otrzymał...
Kasia i Adam są kucharzami z zamiłowania. Spotkali się, mając za sobą nieudane małżeństwa, i postanowili zacząć od nowa. Spełnieniem ich marzeń była...
Czerwony Kapturek to rodzinny bar w centrum Poznania. Prowadzi go Dorota, z zawodu pielęgniarka, obecnie szefowa kuchni, wraz ze swoim partnerem...
Restauracja Sielsko Anielsko była marzeniem Piotra, które zrealizował z pomocą siostry Karoliny. Ukończył on szkołę gastronomiczną i pracował w...
Biała Karczma mieści się w zabytkowym budynku, którego historia sięga XIX wieku. Już przed II wojną światową miejsce to było często odwiedzane przez...
Alinę znudziło prowadzenie firmy produkującej rękodzieło, więc postanowiła stać się właścicielką restauracji. Zawsze lubiła wydawać przyjęcia dla...
Pan Darek przez lata z powodzeniem prowadził duży zakład gastronomiczny, a także dobrze funkcjonujący bar mleczny. Niewielka restauracja Granola,...