Pozycja archiwalna
Czwartek, 18 lipca, 12:30
Tytuł odcinka:
Pomidory na Florydzie
Produkcja:
Kanada, USA, 2015
W tym odcinku odwiedzamy zakłady, w których wypiekane są bułki do kanapek, sprzedawanych w sieci fast foodów Quiznos. Zobaczymy też, jak wygląda praca na jednej z farm na Florydzie. Każdego dnia zbiera się tam prawie dwa tysiące ton zielonych pomidorów. Owoce są umieszczane w specjalnym silosie, w którym dojrzewają dwa razy szybciej. Poznamy również tajniki wyrobu chrupiących paluchów z mozzarellą, które wypiekane są w fabryce w Georgii.
Sezon 2 :
w poprzednich odcinkach
W dzisiejszym odcinku odwiedzamy zakłady Babybel w Dakocie Południowej. To firma o francuskich korzeniach produkująca miniaturowe serki w sam raz na...
W dzisiejszym odcinku twórcy serii przedstawiają kulisy produkcji kulinarnych skarbów Nowej Anglii. Odwiedzimy założoną w 1950 roku palarnię kawy,...
Odwiedzamy destylarnię w Tennessee, w której powstaje słynna whiskey. W jej smaku wyczuwalne są źródlana woda i 150-letnia tradycja. Ponadto w...
Tym razem odwiedzamy fabrykę w Pensylwanii, w której powstają S'mores - opiekane pianki z czekoladą, czyli tradycyjne słodkie przysmaki kojarzące się...
W dzisiejszym odcinku zobaczymy, jak powstają cukierki PEZ. Ich historia sięga 1927 roku, kiedy zaczęto produkować miętówki o tej nazwie. Teraz w...
Odwiedzamy ogromną fabrykę w Ohio, w której każdego roku góry mięsa zmieniają się w pół miliarda hamburgerów wołowych. Trafiają one do...
W dzisiejszym odcinku zaglądamy do ogromnych zakładów w Teksasie, w których każdego dnia wędzonych jest 68 ton antrykotu. W tym samym stanie...
W dzisiejszym odcinku przekonamy się, kto dba o to, by lody marki Cold Stone zawsze smakowały wyśmienicie. Poznamy również kolejną amerykańską...
Tym razem twórcy programu podróżują w poszukiwaniu idealnego bekonowego smaku. Odwiedzają Teksas, gdzie przyglądają się, jak boczek wieprzowy jest...
W dzisiejszym odcinku odwiedzamy zakłady Sunkist, w których każdego roku jest mytych, woskowanych i sortowanych prawie dwieście milionów...
Poznamy inspirującą historię człowieka, który od zera stworzył olbrzymie przedsiębiorstwo sprzedające każdego roku ponad 40 milionów butelek...
Aby zaspokoić globalne zapotrzebowanie na jedną z popularnych kanapek serwowanych w restauracjach McDonald's - muffina z jajkiem, gigantyczne zakłady...