Nad Wisłą żyje już ponad milion wegetarianów, przy czym mięsa nie jada co dziesiąta Polka. Kasia Bosacka i pozostali eksperci wytłumaczą, co warto włączyć do wegetariańskiej diety, a czego warto unikać. Na przykładzie bohaterki odcinka, Danieli, pokażą przykre konsekwencje nieprawidłowo dobranego jadłospisu. Oprócz tego poszukają produktów, które mogą zastąpić mięso, i sprawdzą, co zawierają sklepowe gotowce: hummus, guacamole i pasztet sojowy. Natomiast w segmencie "Wiem co kupuję" będzie mowa o zestawach i produktach XXL. Większe opakowania sprawiają, że więcej jemy, a to negatywnie odbija się na naszym zdrowiu.
Sezon 7 :
w poprzednich odcinkach
Już 17 milionów Europejczyków cierpi na alergie pokarmowe. Tym razem eksperci wyjaśnią, czym różni się uczulenie od nietolerancji pokarmowej. Kasia...
Statystycznie każdy Polak zjada rocznie ponad 7 kg wędlin rocznie. Trzy czwarte z mieszkańców kraju nad Wisłą nie wyobraża sobie sandwicza bez mięsa....
Polacy na słodycze wydają średnio 81 zł miesięcznie, czyli prawie 1000 zł rocznie. W 75% przypadków nadwaga spowodowana jest nadmiernym spożywaniem...
Tym razem Katarzyna Bosacka weźmie pod lupę truskawki z Hiszpanii, banany z Ekwadoru i pomarańcze z Maroka, czyli całoroczne owoce. Każdego roku do...
Co trzeci Polak przynajmniej raz na miesiąc jada poza domem, a co szósty regularnie stołuje się na mieście. Popularnym wyborem niestety okazują się...
Z pomocą profesjonalnego stylisty żywności Kasia Bosacka zdemaskuje wszystkie triki stosowane przy tworzeniu reklam jedzenia. Ich autorzy do...
Polacy zjadają najwięcej zup na świecie. Kasia Bosacka razem z restauratorką Agnieszką Kręglicką przyrządzi pyszną zupę pomidorową. W odcinku będzie...