1. Przejdďż˝ do menu
  2. Przejd� do tre�ci
  3. Przejdďż˝ do strony Kontakt
  4. Przejdďż˝ do stopki
   
 
Aby stworzyć listę ulubionych kanałów, dodawać programy do sekcji "Nie przegap" oraz korzystać z wielu użytecznych funkcji serwisu, zaloguj się.
Zaloguj się
E-mail:
 
Hasło:
 
Nie pamiętam hasła >>





Zobacz regulamin
Nie masz konta? Zarejestruj się
Dlaczego warto?
  • tworzysz listę ulubionych kanałów
  • wybierasz tylko ulubione kategorie tematyczne
  • przypomnimy Ci o wybranych programach
 
 

Fabryki smaku: USA, odc. 17

Pozycja archiwalna
Piątek, 19 lipca, 12:30
Tytuł odcinka:
Guma do żucia, chrzan i babeczki
Gatunek:
kulinaria
Produkcja:
Kanada, USA, 2015
Kat. wiekowa:
Ocena (0 głosów ):
Poleć znajomym:
W dzisiejszym odcinku zobaczymy, jak powstaje guma Big League Chew, której na całym świecie sprzedano ponad pół miliarda opakowań. Odwiedzimy również zakłady w Baltimore, w których łzy same cisną się do oczu. Wszystko za sprawą wytwarzanego tam tradycyjnego chrzanu. Przekonamy się również, jak zyskały popularność słynne babeczki z Pensylwanii. Dowiemy się, dlaczego zainteresował się nimi inwestor, który jest telewizyjną gwiazdą.
Sezon 2 : w poprzednich odcinkach
Tym razem twórcy serii wybierają się do Karoliny Północnej, gdzie znajduje się przetwórnia Mt. Olive Pickle Company. Każdego dnia przygotowuje się...
W dzisiejszym odcinku twórcy serii wybierają się do Gloucester w Massachusetts, gdzie mieści się jedna z najdłużej działających firm w Stanach...
W tym odcinku odwiedzamy zakłady, w których wypiekane są bułki do kanapek, sprzedawanych w sieci fast foodów Quiznos. Zobaczymy też, jak wygląda...
W dzisiejszym odcinku odwiedzamy zakłady Babybel w Dakocie Południowej. To firma o francuskich korzeniach produkująca miniaturowe serki w sam raz na...
W dzisiejszym odcinku twórcy serii przedstawiają kulisy produkcji kulinarnych skarbów Nowej Anglii. Odwiedzimy założoną w 1950 roku palarnię kawy,...
Odwiedzamy destylarnię w Tennessee, w której powstaje słynna whiskey. W jej smaku wyczuwalne są źródlana woda i 150-letnia tradycja. Ponadto w...
Tym razem odwiedzamy fabrykę w Pensylwanii, w której powstają S'mores - opiekane pianki z czekoladą, czyli tradycyjne słodkie przysmaki kojarzące się...
W dzisiejszym odcinku zobaczymy, jak powstają cukierki PEZ. Ich historia sięga 1927 roku, kiedy zaczęto produkować miętówki o tej nazwie. Teraz w...
Odwiedzamy ogromną fabrykę w Ohio, w której każdego roku góry mięsa zmieniają się w pół miliarda hamburgerów wołowych. Trafiają one do...
W dzisiejszym odcinku zaglądamy do ogromnych zakładów w Teksasie, w których każdego dnia wędzonych jest 68 ton antrykotu. W tym samym stanie...
W dzisiejszym odcinku przekonamy się, kto dba o to, by lody marki Cold Stone zawsze smakowały wyśmienicie. Poznamy również kolejną amerykańską...
Tym razem twórcy programu podróżują w poszukiwaniu idealnego bekonowego smaku. Odwiedzają Teksas, gdzie przyglądają się, jak boczek wieprzowy jest...
W dzisiejszym odcinku odwiedzamy zakłady Sunkist, w których każdego roku jest mytych, woskowanych i sortowanych prawie dwieście milionów...
Poznamy inspirującą historię człowieka, który od zera stworzył olbrzymie przedsiębiorstwo sprzedające każdego roku ponad 40 milionów butelek...
Aby zaspokoić globalne zapotrzebowanie na jedną z popularnych kanapek serwowanych w restauracjach McDonald's - muffina z jajkiem, gigantyczne zakłady...

Stopka

Centrum Obsługi Klienta

z telefonu stacjonarnego: 801 08 08 08

(opłata zgodna z taryfą operatora)

z telefonu komórkowego: 699 00 2222

(opłata zgodna z taryfą operatora)

222 127 222
Centralny Punkt Obsługi Klienta:
Cyfrowy Polsat SA
ul. Łubinowa 4a, 03-878 Warszawa

Czynny od pn. do pt. w godz. 8:30-16:30

Jesteś zainteresowany naszą ofertą?

© 2007-2024 Cyfrowy Polsat SA
Cyfrowy Polsat S.A. z siedzibą w Warszawie, ul. Łubinowa 4a, 03-878 Warszawa, Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIV Wydział Gospodarczy
Krajowego Rejestru Sądowego, KRS 0000010078 NIP 796-18-10-732 REGON 670925160, kapitał zakładowy 25.581.840,64 zł w pełni wpłacony
Profil na portalu Facebook Nowe okno