1. Przejdďż˝ do menu
  2. Przejd� do tre�ci
  3. Przejdďż˝ do strony Kontakt
  4. Przejdďż˝ do stopki
   
 
Aby stworzyć listę ulubionych kanałów, dodawać programy do sekcji "Nie przegap" oraz korzystać z wielu użytecznych funkcji serwisu, zaloguj się.
Zaloguj się
E-mail:
 
Hasło:
 
Nie pamiętam hasła >>





Zobacz regulamin
Nie masz konta? Zarejestruj się
Dlaczego warto?
  • tworzysz listę ulubionych kanałów
  • wybierasz tylko ulubione kategorie tematyczne
  • przypomnimy Ci o wybranych programach
 
 

Fabryki smaku: USA, odc. 24

Jutro, 23 lipca, 12:00
Nie przegap
Tytuł odcinka:
Śladem herbacianych liści
Gatunek:
kulinaria
Produkcja:
Kanada, USA, 2015
Kat. wiekowa:
Ocena (0 głosów ):
Poleć znajomym:
W dzisiejszym programie odwiedzamy plantację herbaty w pobliżu Charlestonu. Następnie zajrzymy do fabryki w Los Angeles, gdzie produkowany jest gęsty sos hoisin. Ponieważ zajadają się nim chińscy astronauci, ten słodko-pikantny dip już dwukrotnie trafił w kosmos. Na koniec będziemy mieli okazję zobaczyć, jak wyglądają zakłady, w których powstaje 100 tysięcy kanapek lodowych dziennie. Ten mrożony deser jest popularny w San Francisco od 1928 roku.
Sezon 2 : w poprzednich odcinkach
Dzisiejszy odcinek jest poświęcony certyfikowanej żywności organicznej. W programie wizyta w kalifornijskiej piekarni, w której wypiekane są...
W dzisiejszym odcinku czeka nas wizyta w fabryce w Wisconsin, gdzie rocznie przetwarzanych jest ponad 1300 ton papryczek jalapeno, z których powstaje...
W dzisiejszym odcinku czeka nas podróż po Wisconsin w poszukiwaniu lokalnych przysmaków, które zyskały wielbicieli w całej Ameryce. Zobaczymy, jak...
W dzisiejszym odcinku przekonamy się, jak przygotowywany jest słynny deser serwowany w najstarszej amerykańskiej sieci fast foodów - serniczek na...
W dzisiejszym odcinku twórcy serii odwiedzą olbrzymią piekarnię w Pensylwanii. Z linii produkcyjnej co sekundę zjeżdża tu 28 pączków, co daje...
Tym razem twórcy serii wyruszają w podróż po Pensylwanii, odkrywając najlepsze smakołyki produkowane w tym stanie. Odwiedzają fabrykę pysznego sosu...
W dzisiejszym odcinku zobaczymy, jak powstaje guma Big League Chew, której na całym świecie sprzedano ponad pół miliarda opakowań. Odwiedzimy również...
Tym razem twórcy serii wybierają się do Karoliny Północnej, gdzie znajduje się przetwórnia Mt. Olive Pickle Company. Każdego dnia przygotowuje się...
W dzisiejszym odcinku twórcy serii wybierają się do Gloucester w Massachusetts, gdzie mieści się jedna z najdłużej działających firm w Stanach...
W tym odcinku odwiedzamy zakłady, w których wypiekane są bułki do kanapek, sprzedawanych w sieci fast foodów Quiznos. Zobaczymy też, jak wygląda...
W dzisiejszym odcinku odwiedzamy zakłady Babybel w Dakocie Południowej. To firma o francuskich korzeniach produkująca miniaturowe serki w sam raz na...
W dzisiejszym odcinku twórcy serii przedstawiają kulisy produkcji kulinarnych skarbów Nowej Anglii. Odwiedzimy założoną w 1950 roku palarnię kawy,...
Odwiedzamy destylarnię w Tennessee, w której powstaje słynna whiskey. W jej smaku wyczuwalne są źródlana woda i 150-letnia tradycja. Ponadto w...
Tym razem odwiedzamy fabrykę w Pensylwanii, w której powstają S'mores - opiekane pianki z czekoladą, czyli tradycyjne słodkie przysmaki kojarzące się...
W dzisiejszym odcinku zobaczymy, jak powstają cukierki PEZ. Ich historia sięga 1927 roku, kiedy zaczęto produkować miętówki o tej nazwie. Teraz w...
Odwiedzamy ogromną fabrykę w Ohio, w której każdego roku góry mięsa zmieniają się w pół miliarda hamburgerów wołowych. Trafiają one do...
W dzisiejszym odcinku zaglądamy do ogromnych zakładów w Teksasie, w których każdego dnia wędzonych jest 68 ton antrykotu. W tym samym stanie...
W dzisiejszym odcinku przekonamy się, kto dba o to, by lody marki Cold Stone zawsze smakowały wyśmienicie. Poznamy również kolejną amerykańską...
Tym razem twórcy programu podróżują w poszukiwaniu idealnego bekonowego smaku. Odwiedzają Teksas, gdzie przyglądają się, jak boczek wieprzowy jest...
W dzisiejszym odcinku odwiedzamy zakłady Sunkist, w których każdego roku jest mytych, woskowanych i sortowanych prawie dwieście milionów...
Poznamy inspirującą historię człowieka, który od zera stworzył olbrzymie przedsiębiorstwo sprzedające każdego roku ponad 40 milionów butelek...
Aby zaspokoić globalne zapotrzebowanie na jedną z popularnych kanapek serwowanych w restauracjach McDonald's - muffina z jajkiem, gigantyczne zakłady...
Gdzie można obejrzeć?
Nat Geo People HD

Stopka

Centrum Obsługi Klienta

z telefonu stacjonarnego: 801 08 08 08

(opłata zgodna z taryfą operatora)

z telefonu komórkowego: 699 00 2222

(opłata zgodna z taryfą operatora)

222 127 222
Centralny Punkt Obsługi Klienta:
Cyfrowy Polsat SA
ul. Łubinowa 4a, 03-878 Warszawa

Czynny od pn. do pt. w godz. 8:30-16:30

Jesteś zainteresowany naszą ofertą?

© 2007-2024 Cyfrowy Polsat SA
Cyfrowy Polsat S.A. z siedzibą w Warszawie, ul. Łubinowa 4a, 03-878 Warszawa, Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIV Wydział Gospodarczy
Krajowego Rejestru Sądowego, KRS 0000010078 NIP 796-18-10-732 REGON 670925160, kapitał zakładowy 25.581.840,64 zł w pełni wpłacony
Profil na portalu Facebook Nowe okno