Pozycja archiwalna
Poniedziałek, 22 lipca, 11:00
Tytuł odcinka:
Pensylwańskie skarby
Produkcja:
Kanada, USA, 2015
Tym razem twórcy serii wyruszają w podróż po Pensylwanii, odkrywając najlepsze smakołyki produkowane w tym stanie. Odwiedzają fabrykę pysznego sosu jabłkowego, w której powstaje milion porcji tego przetworu rocznie. Zaglądają również do najstarszej w Ameryce rodzinnej firmy wytwarzającej słodycze, by poznać tajemnicę kremowej konsystencji wyśmienitych krówek. Prezentują także kolejne etapy masowej produkcji chrupiących krążków cebulowych.
Sezon 2 :
w poprzednich odcinkach
W dzisiejszym odcinku zobaczymy, jak powstaje guma Big League Chew, której na całym świecie sprzedano ponad pół miliarda opakowań. Odwiedzimy również...
Tym razem twórcy serii wybierają się do Karoliny Północnej, gdzie znajduje się przetwórnia Mt. Olive Pickle Company. Każdego dnia przygotowuje się...
W dzisiejszym odcinku twórcy serii wybierają się do Gloucester w Massachusetts, gdzie mieści się jedna z najdłużej działających firm w Stanach...
W tym odcinku odwiedzamy zakłady, w których wypiekane są bułki do kanapek, sprzedawanych w sieci fast foodów Quiznos. Zobaczymy też, jak wygląda...
W dzisiejszym odcinku odwiedzamy zakłady Babybel w Dakocie Południowej. To firma o francuskich korzeniach produkująca miniaturowe serki w sam raz na...
W dzisiejszym odcinku twórcy serii przedstawiają kulisy produkcji kulinarnych skarbów Nowej Anglii. Odwiedzimy założoną w 1950 roku palarnię kawy,...
Odwiedzamy destylarnię w Tennessee, w której powstaje słynna whiskey. W jej smaku wyczuwalne są źródlana woda i 150-letnia tradycja. Ponadto w...
Tym razem odwiedzamy fabrykę w Pensylwanii, w której powstają S'mores - opiekane pianki z czekoladą, czyli tradycyjne słodkie przysmaki kojarzące się...
W dzisiejszym odcinku zobaczymy, jak powstają cukierki PEZ. Ich historia sięga 1927 roku, kiedy zaczęto produkować miętówki o tej nazwie. Teraz w...
Odwiedzamy ogromną fabrykę w Ohio, w której każdego roku góry mięsa zmieniają się w pół miliarda hamburgerów wołowych. Trafiają one do...
W dzisiejszym odcinku zaglądamy do ogromnych zakładów w Teksasie, w których każdego dnia wędzonych jest 68 ton antrykotu. W tym samym stanie...
W dzisiejszym odcinku przekonamy się, kto dba o to, by lody marki Cold Stone zawsze smakowały wyśmienicie. Poznamy również kolejną amerykańską...
Tym razem twórcy programu podróżują w poszukiwaniu idealnego bekonowego smaku. Odwiedzają Teksas, gdzie przyglądają się, jak boczek wieprzowy jest...
W dzisiejszym odcinku odwiedzamy zakłady Sunkist, w których każdego roku jest mytych, woskowanych i sortowanych prawie dwieście milionów...
Poznamy inspirującą historię człowieka, który od zera stworzył olbrzymie przedsiębiorstwo sprzedające każdego roku ponad 40 milionów butelek...
Aby zaspokoić globalne zapotrzebowanie na jedną z popularnych kanapek serwowanych w restauracjach McDonald's - muffina z jajkiem, gigantyczne zakłady...